Limnos

Přívětivá destinace

Limnos, malý ostrůvek v Řecku, jež není prozatím ovlivňován masovým turismem. Letoviska Limnu pak přímo vybízí ke strávení pohodové dovolené. Leží v severních vodách Egejského moře a rozkládá se na ploše asi pěti set kilometrů čtverečních. Limnos prakticky tvoří 2 menší ostrůvky, které spojuje úzká pevninská šíje. Nejjižněji položené město Marina je zároveň i hlavním městem Limnu. V něm se nachází přístav pro jachty a město se může chlubit benátským opevněním a muzeem archeologie. Oblast okolo přístavu Marina je zdejším centrem, kam míří většina turistů za rozptýlením do taveren a obchodů.

Na celém, převážně hornatém ostrově, panuje poklidná harmonie. Ostrované jsou neuvěřitelně vstřícní a s potěšení vyhoví i těm nejnáročnějším turistům. Taverny již na velkou vzdálenost lákají na aroma čerstvě připravených mořských živočichů a jiných lahodných pokrmů, které bezpochyby uspokojí i ten nejzmlsanější jazýček. Za vyzkoušení stojí zdejší domácí sýr, med a víno. Limnos je skutečným ElDorádem pro cestovní ruch. Je opředen historickými mýty a bájemi. V dávné době tu prý žil Hefáistos, bůh ohně, který zde měl jsou pověstnou dílnu.

Dokonalé místo pro klidnou dovolenou

Výhodná pozice ostrova Limnos v jižní části Evropy zaručuje jeho návštěvníkům příjemné letní klima po celou sezonu. Po většinu dní na nebi žhne zlatá ohnivá koule, která se schovává jen po setmění. Srážky jsou tu velmi vzácné. Za návštěvu či alespoň shlédnutí stojí zdejší lesíky, ale též liduprázdné pláže, romantické zátoky, písečná krajina a hlavně solné jezero.

Koupání

Zdejší pobřeží je velmi členité a prý se zde nalézají ty nejkrásnější pláže Egejského moře. Je až k nevíře, že ačkoliv jde skutečně o nevelký ostrůvek, bylo zde napočítáno skoro 100 pláží. Ta nejčastěji zmiňovaná v souvislosti s krásou nese název Plati Beach a jistě by ji neměl žádný turista vynechat. Jde o nejvyhledávanější pláž celého ostrova.

Břeh se zlatými písečnými plážemi vábí turisty k odpočinku a k dovádění v průzračně čisté vodě. V moři u Limnu se dá potápět a šnorchlovat. Převládají zde spíše malé pláže, jenž bývají ukryté v malebných zátočinách. A právě taková místečka určitě zaručí příjemné strávení ničím nerušené dovolené.